Azi nu vorbim despre vreo reteta sănătoasă sau mâncare de regim, azi vorbim despre o reteta mega gustoasă și perfectă pentru sărbători!
Știu cât vă plac vlogurile mele culinare, iar în prag de sărbătoare, am pregătit pentru voi o reteta delicioasă pentru un desert memorabil! Personal, acest desert îmi aduce mereu aminte de Crăciun – cumva deja doar mirosul îmi induce acea stare de sărbătoare. Acesta este și motivul pentru care nu trece niciun Crăciun fără CINNAMON ROLLS!
Cinnamon rolls, care tradus ar fi niște rulouri umplute cu zahăr și scorțișoară (desigur, în umplutură se poate pune nucă, ciocolată, sau orice altă preferință aveți voi ) – este un desert care se pregătește destul de ușor și poate fi consumat și două, trei zile după. Eu sincer îl prefer a 2-a zi – parcă e mai gustos: dimineața cu o cafea!
Reteta cinnamon rolls
Pentru aluat avem nevoie de:
- 600 gr de făină
- 200 ml lapte
- 100 gr de zahăr alb
- 50 gr de unt
- 2 ouă
- 7 gr de drojdie uscată
Pentru umplutură avem nevoie de:
- 2o0 gr zahăr brun
- 100 gr unt
- un plic de scorțișoară
Pentru glazură avem nevoie de:
- 150 gr unt
- 100 gr zahăr pudră
- 200-250 gr cremă de brânză
Prima dată vom amesteca ingredientele uscate: faina, drojdia. Batem albușurile de ou, apoi adăugăm zahărul, laptele și untul topit. Amestecăm toate ingredientele impreună. Punem aluatul la dospit până se dublează în mărime (30-40min).
Întindem o foaie din aluatul dospit (nu foarte groasă!). Amestecăm umplutură: zahărul brun + untul topit + scorțișoara. Apoi întindem umplutura peste aluat. Rulăm aluatul și îl tăiam felii de maxim 2-3 cm. Așezăm rulourile pe o tavă (punem o hârtie de copt unsă cu unt) și le introducem în cuptor la 175°C. Le lăsăm acolo 20-30 minute cât se vor rumeni.
Scoatem tava cu rulouri si aplicam glazura: amestecăm zahărul pudra + untul topit + crema de brânză. Ungem rulourile cu glazură și POFTĂ BUNĂ!
Aștept să îmi spuneți cum va ieșit minunăția asta de desert!
Love,
Iulia A.